We halen

de wereld

in de school

Maak

kennis met

onze school

Nieuws > Nieuwsflits > verbetertraject rekenen

verbetertraject rekenen


Uit de laatste analyses is gebleken dat kinderen uit de groepen 5 t/m 8 meer tijd nodig hebben dan verwacht, om deze basishandeling uit te voeren. Ze komen dan soms niet eens meer toe aan de daadwerkelijke berekening van de opgave. Dat is natuurlijk jammer.
Het automatiseren en memoriseren van vriendjes van 10 en van de tafels is een kwestie van kilometers maken. Iedere dag oefenen.
Gewoon, ouderwets tafels uit je hoofd leren. (ja, dat is niet leuk, saai, geen zin in….maar het leven is nu eenmaal soms niet leuk, saai, geen zin in….). en als je dat al kan, gewoon ouderwets snel hoofdrekenen met sommen tot honderd. 28 + 13? 75- 48? 6x7?
Op internet is veel oefenmateriaal te vinden, maar er is helemaal niets mis met iedere dag even overhoren of een tafel dreunen: de tafel van 7 terwijl je je veters strikt, de tafel van 8 als je instapt in de auto, de tafel van 9 terwijl je je haar wast…en dan door elkaar..
Sjoelen en de score tellen, darten en de score tellen, even een potje 24-game na het eten.
Op school gaan we hier flink tijd aan besteden, maar het verschil voor de kinderen wordt pas echt gemaakt als hier thuis ook aan gewerkt wordt. 10 minuutjes per dag….doen jullie mee?

Deel deze pagina:

School video

Sociale media

Wij communiceren met ouders (ook) met behulp van PARRO 

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.