We halen

de wereld

in de school

Maak

kennis met

onze school

Nieuws > Nieuwsflits > de maand december CKV

de maand december CKV

CKV- keuzetraject Sinterklaas en Kerst (groep 5-6-7-8 gemengd)

Vandaag hebben we voorlopig de laatste CKV-les, waarbij kinderen uit groep 5-6-7 en 8 in circuitvorm meedoen aan tekenen, handvaardigheid, koken, techniek of sport. Vanaf volgende week starten we met een keuzetraject waarbij de kinderen kunnen inschrijven voor knutselen/crea/techniek, tekenen of sport rondom het thema Sinterklaas en Kerst.

In januari pakken we het normale circuit weer op.

De resultaten van knutselen en techniek worden komende week nog tentoongesteld voor lokaal 6/7. Hierna maakt dit plaats voor de Sint- en kerstknutsels. Jullie zijn welkom om te komen kijken!

Tijdens de techniekles maken de kinderen iets voor Spring&Sprong, twee kleine mannetjes die in de Sprenge wonen en zich enorm vervelen. De kinderen hebben een heleboel bewegende dingen gemaakt en alles bij elaar is het een vrolijk pretpark geworden.

Voor de techniekles kunnen we de volgende materialen gebruiken:

Plankjes (als bodemplaat voor de werkstukken), latjes (max 2 x 3 cm en balkjes (max 3x3 cm), bamboe stokjes, stofzuigerslang, pvc buizen/regenpijp en alles waar we wielen van kunnen maken, zoals grote (carrosserie) ringen, grote knopen, fiches, heeft iemand nog flippo’s?)

En als je het kan missen, dan zijn we ook blij met een extra bankschroef, schroefboormachine en lijmpistool.

Deel deze pagina:

School video

Sociale media

Wij communiceren met ouders (ook) met behulp van PARRO 

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.