We halen

de wereld

in de school

Maak

kennis met

onze school

Nieuws > Nieuwsflits > staking 15 maart

staking 15 maart

Staking 15 maart

11 tot en met 15 maart zijn er acties in alle sectoren van het onderwijs. Op vrijdag 15 maart is er een landelijke stakingsdag. Ook onze school zal op deze dag gesloten zijn.

 

Medewerkers uit het basis- speciaal basis- en (voortgezet) speciaal onderwijs maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs en de toekomst van onze kinderen. De afgelopen maanden hebben leraren, vakbonden en de werkgeversorganisatie hier aandacht voor gevraagd aan de politieke partijen in Den Haag, maar wij blijven ons zorgen maken.

 

De toenemende werkdruk en de lage salarissen in het primair onderwijs hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat veel mensen die werken in het onderwijs zijn gestopt en dat er weinig zijn bijgekomen. Dit heeft als gevolg dat we nú al kampen met een leraren- en directietekort dat in de aankomende jaren schrikbarend zal gaan groeien.

Voor nu betekent dat we niet meer altijd een vervanger kunnen vinden als een leraar ziek is. Als dit zo doorgaat betekent het straks ook dat we niet meer kunnen garanderen dat we voor elke klas een leraar, of voor elke school een directeur kunnen vinden.

Er wordt meer geïnvesteerd in het onderwijs, maar we weten niet of dat genoeg is om het werken in het onderwijs aantrekkelijk te maken. Daarom gaan de schoolteams hun eisen verder ondersteunen met een stakingsdag.

Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we nu niet als één front laten horen dat we ons zorgen maken en investeringen opeisen.

Wij vragen om jullie steun voor deze staking. Voor de toekomst van het mooiste vak van de wereld, de toekomst van het onderwijs in het algemeen, maar vooral voor de toekomst van onze kinderen.

Deel deze pagina:

School video

Sociale media

Wij communiceren met ouders (ook) met behulp van PARRO 

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.