We halen

de wereld

in de school

Maak

kennis met

onze school

Nieuws > Nieuwsflits > De Sprenge trailrun

De Sprenge trailrun

Schoolevenement voor de Sprenge-Vaassen:

De Sprenge trailrun.

De Sprenge is in beweging!

 

Op vrijdag 14 september, als start van de Nationale Sportweek, organiseert basisschool de Sprenge-Vaassen de allereerste keer “de Sprenge trailrun”. In samenwerking met Kasteel de Cannenburch, Runnersworld Apeldoorn , sportschool Anytime fitness en  JOGG (jongeren op gezond gewicht) lopen de leerlingen van de Sprenge-Vaassen met hun familie het prachtige parcours door het kasteelpark. Zowel de start als de finish zijn bij de vijvers in het park.

 

De Sprenge Vaassen heeft sporten en bewegen hoog op de agenda staan. De kinderen krijgen op school extra gymlessen en de school werkt samen met veel sportverenigingen uit de omgeving. Vorig jaar is er als extra activiteit gestart met peutergym, dit jaar komt daar de Sprenge-trail dus bij. De Sprenge- trail biedt 3 afstanden: 0,5, 1 en 3 kilometer. Janny Thomassen, leerkracht van de Sprenge-Vaassen en zelf fanatiek loopster, pakt het professioneel aan met een gezamenlijke warming-up, een unieke medaille, een startnummer en tijdsregistratie (maar meedoen is belangrijker dan de tijd!). Voor de kinderen van de Sprenge-Vaassen is de inschrijving voor de Trail begonnen. Voor alle andere mensen in Vaassen nog even geduld! Zij kunnen in de weken erna een heleboel sportactiviteiten meedoen in de Nationale Sportweek.

“We beginnen klein”, aldus Thomassen, “maar als het een succes is, doen we het volgend jaar gewoon weer en gaan we kijken of er meer kinderen zijn, die aan kunnen haken”.

Het feest is daarna niet afgelopen. Na de Sprenge-trial gaat iedereen in optocht terug naar school de traditionele Meet and Greet. Deze jaarlijkse gezellige avond op school wordt georganiseerd door de activiteitencommissie.

Dan zal ook de huldiging van de eerste De Sprenge-trial plaatsvinden….al zijn er natuurlijk alleen maar winnaars!

 

 

 

Deel deze pagina:

School video

Sociale media

Wij communiceren met ouders (ook) met behulp van PARRO 

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.